Кримські окупанти продають завод «Новый свет»

Кримські окупанти продають завод «Новый свет»

Укрінформ
Призначені Росією влади анексованого Криму виставлятимуть на продаж 100% акцій знаменитого заводу шампанських вин «Новый свет».

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на так званого міністра майнових і земельних відносин Криму Анну Анохіну.

«Пропонується під час приватизації (100% - ред.) акцій акціонерного товариства «Завод шампанських вин «Новый свет» вважати за доцільне використовувати спосіб приватизації - продаж державного майна на конкурсі», - сказала Анохіна.

За словами чиновниці, актив попередньо оцінений у 1,4 млрд рублів (близько 24 млн дол.). Нині потужність виробництва - 1 млн пляшок шампанських і 600 тис. пляшок ігристих вин на рік.

Як відомо, в 2014 році Європейський союз запровадив санкції проти 9 кримських компаній, 4 з яких є виробниками вин і алкогольних напоїв. Під санкції потрапили «Азовський лікеро-горілчаний завод», національне виробничо-аграрне об'єднання «Массандра», «Агрофірма «Магарач» і «Завод шампанських вин «Новый свет». Того ж року Рада ЄС заборонила імпорт товарів з Криму.

Читайте також: Севастопольські силовики провели рейди по квартирах сімей українських військових

США і Європейський союз не визнали анексію Криму Російською Федерацією і продовжують наполягати на тому, що півострів є частиною України. У 2014 році були введені економічні санкції відносно Росії і компаній, які продовжують співпрацювати з підприємствами Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-