Журналіст Семена заявив, що над Кримом встановлена

Журналіст Семена заявив, що над Кримом встановлена "залізна завіса"

Укрінформ
У Криму знищено всі незалежні ЗМІ, над півостровом встановлена "залізна завіса".

Про це в опублікованому на сайті "Крым.Реалии" відеозверненні до Міжнародного конгресу ПЕН-клубу, який проходить у Львові, заявив кримський журналіст Микола Семена.

"На Міжнародному конгресі Пен-клубу у Львові 18 вересня показали відеозвернення кримського журналіста Миколи Семени. Журналіст відзначив, що Крим зараз «перетворений на зону суцільної пропаганди, через яку дуже складно або практично неможливо пробитися правді», - йдеться в повідомленні.

За словами Семени, "в Криму знищено всі незалежні засоби масової інформації". 

"Над Кримом встановлена залізна завіса, яка закриває доступ кримчанам до правдивої інформації з (материковою - ред.) України і про Україну, а також правдивої інформації з Росії. Тому для кримського соціуму дуже важливе те, яке рішення прийме світова мережа ПЕН-центрів і який це матиме вплив на подальший розвиток подій", - сказав учасник українського ПЕН-клубу Микола Семена.

Читайте також: Обвинувачення вимагає для кримського журналіста Семени три роки умовно

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок "суд" у Криму вимагав для українського журналіста Миколи Семени три роки позбавлення волі з випробним терміном у три роки. За версією обвинувачення, в статті про блокаду анексованого Криму, опублікованій в 2016 році на сайті "Крым.Реалии", журналіст закликав до порушення територіальної цілісності Росії. Семена не визнає вину і заявляє, що реалізовував своє право на вільне висловлення думки. США, Євросоюз, правозахисні і міжнародні журналістські організації закликають Росію відмовитися від судового переслідування Миколи Семени і звільнити його. У серпні журналіста заочно нагородили в Києві Знаком народної поваги. Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політв'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-