В окупований Крим “навідались” 34 вантажних судна-порушники за місяць - МінТОТ

В окупований Крим “навідались” 34 вантажних судна-порушники за місяць - МінТОТ

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб зафіксувало заходження 34 вантажних суден-порушників до портів окупованого Криму впродовж серпня.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

«В період з 1 серпня по 1 вересня поточного року зафіксовано заходження 34 вантажних суден-порушників до портів анексованого Криму. Загалом цими суднами здійснено 77 заходів до портів Керч та Севастополь. З них 23 судна під прапором Російської Федерації та 11 – під прапорами інших держав. Зокрема: Палау, Сьєрра-Леоне, Того, Коморські острови, Танзанія», - йдеться у повідомленні.

Упродовж липня 2017 року, за узагальненою інформацією, до портів та терміналів АР Крим заходили 597 суден під прапорами таких держав: Мальта, Італія, Сінгапур, Панама, Танзанія, Туреччина, Болгарія, Китай, Молдова, Камбоджа, Ліберія, Кайманові Острови, С’єрра-Леоне, Маршаллові Острови, Острови Кука.

До Керченського порту у липні заходили загалом 269 суден, Феодосійського – 42, Севастопольського – 245, Євпаторійського – 5, Ялтинського – 5.

Морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим – Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта – закриті на підставі розпорядження Кабінету міністрів України від 30.04.2014 № 578-р «Деякі питання функціонування морського та річкового транспорту» та згідно з наказом Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014 р. № 255 «Про закриття морських портів».

Читайте також: Стратегія-18: у Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

В повідомленні підкреслюється, що заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополь, розглядається як порушення норм міжнародного права та як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, у тому числі кримінальну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-