У політв’язня Балуха в кримському СІЗО почалися проблеми з серцем

У політв’язня Балуха в кримському СІЗО почалися проблеми з серцем

Укрінформ
У політв’язня Володимира Балуха, якого кримські окупанти незаконно утримують у СІЗО в Сімферополі, почалися проблеми з серцем.

Про це заявила координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, повідомляють “Крим.Реалії”.

"Через те, що влітку у СІЗО була велика спека і задуха, у Балуха почалися проблеми з серцем, він потребує ліків", - сказала вона.

Однак, за її словами, процес передачі ліків до ізолятора є дуже проблематичним та довготривалим.

Читайте також: У Криму українського активіста Балуха судитиме суддя-зрадник

"Проблемою для Володимира Балуха та всіх ув’язнених у СІЗО є жахливе харчування. Те, що готують там, люди не можуть їсти. Все, що вони можуть споживати - це лише передачі, які приносять родичі та активісти. Але на оформлення в СІЗО передачі теж потрібен час ", - додала Скрипник.

Правозахисниця також розповіла, що активіст кожного разу, коли його відвідують адвокати, передає привіт Україні і слова подяки тим, хто шле йому листи.

ФСБ затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявили 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через розміщену на стіні його будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18» і прапор України на подвір'ї свого будинку. Правозахисники подали до Європейського суду з прав людини дві скарги з приводу переслідування Балуха.

Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест у зв'язку з ухваленням підконтрольним Кремлю кримським судом вироку у справі Балуха і вимагає припинити його переслідування.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-