У Держдепі вважають ув’язнення Чийгоза політично вмотивованим

У Держдепі вважають ув’язнення Чийгоза політично вмотивованим

Укрінформ
Державний департамент Сполучених Штатів засуджує винесений Росією вирок заступнику Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу.

Про це йдеться у заяві речниці Державного департаменту США Хізер Науерт, оприлюдненій на сайті відомства.

"Ми глибоко стурбовані засудженням і вироком щодо восьмирічного терміну позбавлення волі в Криму заступника голови кримськотатарського Меджлісу Ахтема Чийгоза у зв'язку з безпідставними звинуваченнями, пов'язаними з демонстрацією, яка мала місце навіть до початку окупації Росією", - наголосила Науерт.

За її словами, такі дії Росії є "політично вмотивованою судовою акцією".

"Це лише остання (ситуація – ред.) з довгого списку політично мотивованих судових акцій проти Меджлісу та його керівництва, яка спрямована проти них за їхню протидію спробі анексії Криму", - підкреслила речниця Держдепу.

Читайте також: Канада вимагає від Росії негайно звільнити Чийгоза

Як повідомляв Укрінформ, напередодні вирок Чийгозу засудили і в ООН. За словами голови Моніторингової місії ООН Фіони Фрейзер, Російська Федерація як держава-окупант застосовує своє законодавство в анексованому Криму всупереч міжнародному праву.

11 вересня підконтрольний Росії суд в окупованому Криму ухвалив вирок заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу - 8 років позбавлення волі.

Окупаційна влада звинуватила його в "організації масових безладів" під час мітингу за територіальну цілісність України 26 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-