Чубаров: Вирок Чийгозу - помста окупантів за відмову від співпраці з ними

Чубаров: Вирок Чийгозу - помста окупантів за відмову від співпраці з ними

Укрінформ
Рішення про восьмирічний вирок Ахтему Чийгозу переслідує дві мети - покарати за відмову від співпраці з окупантами та посіяти страх серед кримських татар.

Про це у середу на мітингу в Києві заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров.  

"Рішення про восьмирічний вирок Чийгоза переслідує дві мети окупантів. Перша мета - жорстока помста самому Чийгозу за те, що він не пішов ні на які домовленості з окупаційним режимом... Він з тих, хто не пішов на співпрацю, і окупанти не могли йому пробачити, що він відкидав усі пропозиції, з якими до нього приходили до камери", - сказав Чубаров.

Він додав, що друга мета окупантів - залякати кримськотатарський народ.

Читайте також: У Києві пройшов мітинг на підтримку Чийгоза

За словами політика, суспільство сьогодні повинне усвідомити, що жоден з 48 кримських політв'язнів не буде звільнений, поки ми не мобілізуємо зусилля України та міжнародного співтовариства.

"Це буде дуже важко, тому всі мають бути чесними - уряд України, Президент України, а також уряди і політики західних країн. Ніяких діалогів з бандитом, прізвище якого Путін. Ніяких механізмів, які відносять Крим до довгострокової ситуації", - заявив Чубаров.

На його думку, є тільки одне завдання, яке має бути оголошене керівництвом України - "відновлення територіальної цілісності Укаїни в її міжнародно визнаних кордонах, включаючи Автономну Республіку Крим і Севастополь".

Учасники мітингу тримали в руках транспаранти "Лідери країн світу, ніякого діалогу з Путіним, поки Крим не буде звільнений від окупантів", "Свободу Ахтему Чийгозу!", "Свободу політв'язням Росії!". На мітингу виступили народні депути України Юлія Тимошенко, Григорій Немиря, Олександр Кірш, а також муфтій Духовного управління мусульман Криму Айдер Рустамов та муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов.

Як повідомлялося, 11 вересня 2017 року в окупованому Криму так званий Верховний суд засудив Ахтема Чийгоза до восьми років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-