Конференція ОБСЄ:

Конференція ОБСЄ: "голові" спілки журналістів Криму не дали права голосу

Укрінформ
Українська делегація на конференції ОБСЄ у Варшаві під час дискусійної панелі щодо свободи ЗМІ та безпеки журналістів виступила проти надання слова так званому "голові" спілці журналістів Криму Андрію Трофімову і головуючий від ОБСЄ погодився з українською аргументацією.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Так званий "голова" спілки журналістів Криму Трофімов розпочав свій виступ з намагання представити "реальну ситуацію із свободою ЗМІ у Криму". Однак представник української делегації звернувся до модератора, наголошуючи, що Трофімов заявив свій виступ як представник російської неурядової організації, а виступає від Криму, який у світлі міжнародного права є українською територією.

"Використання неурядової організації для пропагування політичної точки зору є незаконним і українська делегація просить забрати право голосу виступаючому", - заявив представник української урядової делегації.

Читайте також: Джапарова на конференції ОБСЄ у Варшаві нагадала про Сущенка і Семену

Трофімов намагався продовжити свій виступ, наголошуючи, що "спілка журналістів Криму" є структурною одиницею союзу журналістів Росії і він може виступати від його імені. Однак член української делегації нагадав, що представник від спілки журналістів Росії вже виступив, а тому так званий представник Криму за регламентом вже не може мати права голосу.

На захист так званого "голови" спілки журналістів Криму намагалася стати російська урядова делегація, представник якої наголосив, що "Крим є невід'ємною частиною Росії" і в рамках плюралізму думок треба надати йому право на виступ.

На це модератор дискусійної панелі зауважив, що це не питання географії, а регламенту і реєстрації особи на конференції і відмовив Трофімову у подальшому виступі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-