Росія спробує відповісти суду ООН “кишеньковим Меджлісом” - Чубаров

Росія спробує відповісти суду ООН “кишеньковим Меджлісом” - Чубаров

Укрінформ
Російська Федерація не виконує рішень Міжнародного суду ООН, зокрема, відносно відміни заборони Меджлісу кримськотатарського народу, і про це треба говорити на майбутній Генеральній асамблеї ООН. 

Про це в понеділок на прес-конференції в Києві заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що у виступі Президента України на Генеральній асамблеї ООН, яка відбудеться буквально наступного тижня, необхідно акцентувати увагу на тому, що Росія уникає виконання рішень Міжнародного суду ООН, і, таким чином, вона продовжує руйнувати систему міжнародного правосуддя, яка сформована Організацією Об'єднаних Націй", - заявив Чубаров.

За його словами, досі рішення Міжнародного суду відносно РФ не мають механізму виконання, оскільки Росія є постійним членом Ради Безпеки ООН і "у будь-який момент може накласти вето на будь-яке рішення".

Що стосується рішення ЄС про відміну на заборону Росією Меджлісу кримськотатарського народу, то, за словами Чубарова, Москва "тягне час" з метою підготовки паралельної структури в Криму. 

"Ми направили до Верховного суду РФ апеляцію на перегляд рішення про відміну Меджлісу кримськотатарського народу в Криму з вимогою відновити в нових обставинах. Нові обставини - це рішення Міжнародного суду ООН. Але ми ще не отримали зрозумілої відповіді... Вони тягнуть час і готують створення паралельної структури Меджлісу і, таким чином, спробують цинічно відповісти, що виконано рішення Міжнародного суду", - заявив Чубаров.

Читайте також: Чубаров сподівається, що вдасться домогтися екстрадиції Чийгоза в Україну

Як повідомлялося, в квітні 2016 року російський суд заборонив представницький орган кримських татар - Меджліс, визнавши його екстремістською організацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-