Вирок Чийгозу буде оскаржений у Європейському суді з прав людини - МінТОТ

Вирок Чийгозу буде оскаржений у Європейському суді з прав людини - МінТОТ

Укрінформ
Вирок кримського "суду" щодо ув'язнення заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза є неправомірним і буде оскаржений у Європейському суді з прав людини.

На цьому наголошується у заяві Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. 

«Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України засуджує злочинні дії Російської Федерації, яка в окупованому нею Криму вчинила розправу над заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом. Ув’язнення громадянина України є абсолютно неправомірним і буде оскаржене в Європейському суді з прав людини», - йдеться у заяві.

Читайте також: Київ вимагає від РФ звільнити Чийгоза і припинити репресії кримських татар

Крім того, зазначають у МінТОТ, особи, причетні до незаконного засудження Чийгоза – працівники ФСБ, прокуратури РФ, судді, – повною мірою нестимуть відповідальність згідно з нормами міжнародного права.

«Міністерство звертається до народних депутатів України з проханням якнайшвидше ухвалити закон про «Про визнання політичними в’язнями осіб, позбавлених особистої свободи з політичних мотивів за рішенням органів влади Російської Федерації, та надання їм державної соціальної допомоги», аби ті, хто бореться за територіальну цілісність України в умовах окупації, могли розраховувати на підтримку та були захищені державою», - наголошується у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза 11 вересня підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив до 8 років позбавлення волі. Окупаційна влада Криму звинуватила його в «організації масових заворушень» під час мітингу за територіальну цілісність України 26 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-