Із маріупольського музею в окупований Крим вивезли 52 картини - прокуратура

Із маріупольського музею в окупований Крим вивезли 52 картини - прокуратура

Укрінформ
Двом працівницям "Маріупольського краєзнавчого музею" оголосили підозру у незаконній передачі на територію окупованого Криму 52 картин на загальну суму понад $1,320 млн.

Про це інформує прокуратура АРК.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, за фактом заволодіння службовими особами КУ "Маріупольський краєзнавчий музей" 52 картинами державної частини Музейного фонду України", - йдеться в повідомленні.

Так, зазначеними особами передано на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим в КРУ "Сімферопольський художній музей" 52 картини, у зв’язку з чим державі спричинено майнову шкоду на загальну суму понад $1,320 млн.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі 07.09.2017 повідомлено про підозру службовим особам керівного складу КУ "Маріупольський краєзнавчий музей" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)", - зазначили у відомстві.

Читайте також: Росія знову привласнила кримські експонати

У найближчий час буде повідомлено про підозру третій особі у цьому кримінальному провадженні, а саме громадянину, який перебуває на тимчасово окупованій території півострова Крим та у співучасті із вказаними посадовими особами сприяв вчиненню кримінального правопорушення.

Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно підозрюваних запобіжного заходу.

Санкція зазначеної статті КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-