На будівництві Керченського мосту

На будівництві Керченського мосту "засвітилося" фінське обладнання

Фото, відео
Укрінформ
На будівництві керченського моста, яке ведеться Росією всупереч всім міжнародним нормам, зафіксовано обладнання, вироблене компанією JUNTTAN з Фінляндії.

Інформація про те, як за допомогою гідромолота фінської компанії JUNTTAN забивалися палі під незаконне спорудження, оприлюднена на сайті PSB-news.

На відео зафіксовано, що гідромолот виробництва JUNTTAN в процесі роботи в Керченській протоці використовує фірма КТФ "Мостозагін-125", що є філією ПАТ "Мостотрест".

Як стверджують автори публікації, задіяна в будівництві силова установка Junttan Powerpack 30CCU - найпотужніша в модельному ряді компанії.

"На фото виглядає абсолютно новою, без слідів тривалої експлуатації. Технічна специфікація з сайту-виробника (завантажена на сайт у листопаді 2015 г.) дозволяє точно ідентифікувати агрегат по розташуванню технологічних люків і такелажних скоб, які у кожної моделі свої", - йдеться в повідомленні.

На сайті фінської компанії-виробника JUNTTAN OY є російськомовна версія, що розповідає про експлуатаційну підтримку обладнання, проведення техобслуговування і навчання персоналу.

У Росії діє офіційний представник фінської компанії, група компаній "Главальянс", в тому числі що пропонує в оренду віброзанурювачі.

У відкритих джерелах легко знайти інформацію про постачання обладнання для незаконного будівництва моста через Керченську протоку у грудня 2016 року, його здійснювала кримська лізингова компанія ТОВ "Генлізинг" (генеральний директор Віталій Косенко).

Читайте також: Військові експерти попередили про загрози, які несе для України Керченський міст

Експерти сайту припускають, що компанію створено для обходу санкційних обмежень, які накладені на країну-агресора через окупацію Криму та агресію на сході України. Лізингова компанія з'явилася у вересні 2014 року і відразу "вибилася" в одного з лідерів російського ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-