Штати відреагували на захоплення храму УПЦ КП у Криму

Штати відреагували на захоплення храму УПЦ КП у Криму

Укрінформ
Втручання російської окупаційної влади в Криму в діяльність місцевої єпархії УПЦ КП є загрозою свободі віросповідання на півострові.

Про це заявило Посольство США в Україні на своїй сторінці у Твіттері.

"Знову загроза вірі у Криму", - йдеться у повідомленні.

Американські дипломати закликали світову спільноту засудити втручання окупантів у діяльність Кримської єпархії УПЦ КП. «Ми закликаємо світову спільноту також засудити цей напад Росії на свободу релігії», - наголосили у Посольстві США.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня спеціальний підрозділ російських окупаційних військ оточив будівлю, зламав двері та вдерся до кафедрального собору на честь святих рівноапостольних Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату, розташованого у Сімферополі. 

Культову споруду було заблоковано, все церковне начиння, у тому числі й те, яке має культове значення, нападники винесли з храму та вивезли в невідомому напрямку. 

Читайте також: Київ вимагає від Москви припинити релігійні гоніння в окупованому Криму

Намагання архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента отримати бодай яку-небудь інформацію щодо правових підстав таких дій окупаційних військових були жорстко припинені нападниками, у тому числі й із застосуванням погроз щодо фізичної розправи на адресу священнослужителя. 

Фото: krymr.org(RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-