Чубаров прокоментував погром окупантами храму УПЦ КП у Сімферополі

Чубаров прокоментував погром окупантами храму УПЦ КП у Сімферополі

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров обговорив з Архієпископом Климентом ситуацію з нападом силовиків на храм Української православної церкви (УПЦ).

Про це Чубаров написав у Фейсбуці

"Обговорили по телефону з Архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом ситуацію з нападом російських силовиків на храм святих рівноапостольних князів Ольги і Володимира Української православної церкви Київського патріархату у Сімферополі", - написав Чубаров.

За його словами, дії російської окупаційної влади свідчать про посилення Росією політики витіснення з Криму кримських татар та етнічних українців.

"Варварське ставлення російської окупаційної влади до священиків і парафіян Української православної церкви Київського патріархату у тимчасово окупованому Криму, як і постійні репресії та гоніння проти мусульман Криму, є свідченням посилення Росією політики цілеспрямованого витіснення кримських татар та етнічних українців за межі Криму і їх заміни етнічними росіянами, яких завозять з материкової Росії", - прокоментував політик.

Він також зазначив, що під час захоплення будівлі української церкви співробітники російських спецслужб застосували силу щодо Архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента і пошкодили йому руку.

Читайте також: Окупантський спецназ влаштував погром у храмі УПЦ КП у Симферополі

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 31 серпня, співробітники російських спецслужб увірвалися у приміщення головного храму УП КПЦ у Сімферополі, заблокували будівлю, зірвавши замки, і почали ламати вівтар і конфісковувати ікони.탈Ô탈Ô

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-