Одесити провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка

Одесити провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка

Укрінформ
У другу річницю винесення вироку кримчанам Олегу Сенцову і Олександру Кольченку 25 серпня у Одесі пройшла акція на їх підтримку.

Ініціатором виступила українська громадська організація "Самооборона Одеси", повідомляє "Крим. Реалії".

"Хочемо донести до людей, що головне в нинішній ситуації у країні - не залишатися байдужими. У важкій ситуації може опинитися кожен. Байдужість убиває, натомість підтримка оточуючих додає сил", - розповіла учасниця ініціативної групи, переселенка з Луганська Марина Бушуєва.

Одеські активісти розгорнули у міському саду великий банер із написом "Свободу кримським політв'язням" і скували руки ланцюгом.

Підписані перехожими листівки із видами Одеси та словами підтримки одеські активісти збираються передати Олегові Сенцову в сибірську колонію суворого режиму, в якій з 2015 року він відбуває тюремний термін. Відеозвернення, адресоване йому та Олександрові Кольченку, одесити викладуть у YouTube, розповіла Марина Бушуєва.

Під посольством Росії у Києві 25 серпня пройшла акція на підтримку політв'язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Читайте також: Канадський сенатор закликала Росію звільнити українських політичних в’язнів

25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років суворого режиму. Сенцова звинуватили у підготовці теракту, а саме: плануванні вибухів біля меморіалу "Вічного вогню" та пам'ятника Леніну у кримській столиці. Крім того, Олегові поставили в провину підпали офісів Російської громади Криму та партії "Єдина Росія" у Сімферополі.

Спільником Сенцова російські слідчі зробили кримського активіста, антифашиста Олександра Кольченка. Північно-Кавказький суд Ростова виніс Олександру Кольченку вирок - 10 років колонії суворого режиму.

Олександр Кольченко, як і Олег Сенцов, своєї провини не визнав. Правозахисні організації вважають обвинувачення необгрунтованими і політично мотивованим. Російський правозахисний центр "Меморіал" визнав їх політв'язнями.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-