Пікети кримських татар: Amnesty заявляє про патологічну нетерпимість окупантів

Пікети кримських татар: Amnesty заявляє про патологічну нетерпимість окупантів

Укрінформ
Переслідування кримських татар за одиночні пікети в Криму демонструє тотальне неприйняття інакомислення на анексованому півострові.

Про це йдеться в заяві міжнародної правозахисної організації Amnesty International 

"Де-факто влада Криму повинна негайно звільнити затриманих у понеділок в Сімферополі кримськотатарських активістів, відмовитися від затримань за "адміністративні правопорушення" і припинити переслідування інакомислення на півострові", - заявляє Amnesty International.

Як підкреслив заступник директора Amnesty International по Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв, затримання та арешт Сервера Караметова саме по собі є "брутальним порушенням прав на свободу слова і зібрань".

"Але затримавши активістів, які вийшли на його підтримку, де-факто влада Кримського півострова перевершила сама себе, продемонструвавши патологічну нетерпимість до будь-якого інакомислення. Ми вимагаємо негайно звільнити всіх затриманих у понеділок кримськотатарських активістів і припинити будь-яке незаконне переслідування кримчан", - додав він.

Як повідомлялося, щонайменше четверо осіб були затримані в понеділок, 14 серпня, під час одиночних пікетів на підтримку Сервера Караметова, якого заарештували 10 серпня на десять діб. Всі учасники пікету – це літні люди, які вийшли до будівель так званого парламенту, Ради міністрів, МВС та Верховного суду Криму з плакатами того ж змісту, за який затримали 76-річного Караметова: "Путін, наші діти – не терористи і не екстремісти!".

Читайте також: Більшу частину затриманих у Сімферополі пікетувальників відпустили

За повідомленнями спостерігачів, щодо затриманих були складені протоколи про порушення встановленого порядку проведення масових акцій згідно з російським законодавством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-