Окупанти хочуть збудувати біля Джанкоя вежу, аби

Окупанти хочуть збудувати біля Джанкоя вежу, аби "глушити" український сигнал

Укрінформ
Росіяни планують у 2018 році побудувати власну вежу біля неподалік Джанкоя - РТС "Соленое озеро" - для протидії Чонгарській вежі, що здійснює українське мовлення на окупований Крим.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

“Чонгарська вежа створює для росіян проблеми в Північному Криму. Саме тому окупаційна влада планує у 2018 році за державний кошт будівництво власної вежі неподалік Джанкоя, для протидії Чонгару, висотою 151 метр - РТС "Соленое озеро", - написав він. 

Читайте також: Телевежа у Бахмутівці "постачатиме" українське мовлення до лінії розмежування

Як зазначив Костинський, в цій ситуації слід розуміти те, що українська сторона “в напрямку Криму, в сфері телерадіомовлення” працює “першим номером” та володіє ініціативою, “тоді як окупаційна влада діє лише у відповідь”.

“Отже, поки вони будуть намагатися відповідати на наші кроки, будемо продовжувати реалізацію Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області і на територію Криму. Згідно з цією стратегією, кількість телеканалів і радіостанцій, що мовитимуть на півострів, буде збільшуватися”, - зазначив член Нацради. 

Він також вказав на те, що росіянами будуть витрачені мільйони рублів з державного бюджету РФ “на безглуздий проект, в той час коли в них є проблеми з енергетикою, водою, соціальними виплатами”: “Таким чином, чим більше ворог краде з власного бюджету та неефективно витрачає кошти, тим гірше йому, тим краще для нас”.

Костинський також нагадав, що проект "Чонгарська вежа" розроблено державою, але на його реалізацію було залучені не державні, а приватні інвестиції.

Розвиток мовлення в зоні проведення АТО та на територію Криму здійснюється в рамках Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-