Засудження за прапор України: у Раді закликають світ допомогти Балуху

Засудження за прапор України: у Раді закликають світ допомогти Балуху

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликає світових лідерів відреагувати на незаконне ув'язнення підконтрольним РФ судом Криму Володимира Балуха, який вивішував прапор України на своїй домівці.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Ми маємо Володимира витягти... Чекаємо заяв генсека РЄ (Ради Європи – ред.) та інших міжнародних організацій і лідерів, коли українця судять за український прапор", - заявила Геращенко.

Вона висловила бажання особисто познайомитися із засудженим і потиснути йому руку. "Володимир Балух - простий тракторист, справжній Громадянин України, справжній Українець", - зазначила перший віце-спікер.

Як вона наголосила, Україна має постійно боротися за повернення своїх територій і своїх громадян. "Не всі, хто в окупації - колаборанти, як намагаються нав'язати суспільній думці ті політсили, що кричать про відмову від окупованих територій", - зазначила перший заступник Голови ВР.

Читайте також: Судилище на Балухом: активіст виступив із останнім словом

Вона також висловила жаль, що Крим у Верховній Раді "довгі 23 роки представляли всілякі антиукраїнські покидьки".

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня суд Роздольненського району Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

У грудні 2013 року Володимир Балух вивісив над своїм будинком в кримському селі прапор України. Відтоді почалося його переслідування.

8 грудня 2016 року ФСБ провела обшуки у Балуха і його матері в селі Серебрянка Роздольненського району Криму, після чого його затримали. Силовики заявили, що знайшли на даху його будинку патрони і динаміт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-