У Криму завершили

У Криму завершили "судове слідство" в справі Чийгоза

Укрінформ
В окупованому Криму завершили так зване слідство у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. З понеділка, 7 серпня,  розпочнуться дебати.

Про це повідомив у Facebook адвокат Чийгоза Микола Полозов.

"Судове слідство у справі Ахтема Чийгоза завершено. Дебати призначені на 7 серпня, початок о 9:30", - идеться у повідомленні.

Раніше Полозов писав про те, що після дебатів суд піде на вирок.

"Скільки часу суд буде виносити вирок – один тиждень, два, три або місяць - складно сказати. З огляду на те, що обсяг доказів було досліджено значний, навіть якщо судді вже написали якусь чернетку вироку, не комільфо за два дні, через один рік процесу, виносити вирок. я думаю, вони візьмуть паузу, і я прогнозую, що вирок буде оголошено наприкінці серпня - початку вересня", - зазначив адвокат.

Читайте також: Чийгоз розповів про стосунки з єдиним свідком, який його обмовив

Як повідомляв Укрінформ, учора на 150-му засіданні "суду" захист добився залучення до справи повідомлень ЗМІ, з яких випливає, що слідство фальсифікує і фабрикує кримінальну справу стосовно Чийгоза.

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза було затримано в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі з партії «Русское единство», керівництво якої здійснював нинішній "глава" Криму Сергій Аксьонов. Російська влада анексованого Криму обвинувачує Чийгоза в організації масових заворушень під час мітингу біля стін ВР АРК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-