Чийгоз не організовував загальнокримський мітинг 26 лютого - адвокат

Чийгоз не організовував загальнокримський мітинг 26 лютого - адвокат

Укрінформ
У середу "суд" у Криму продовжив допит Ахтема Чийгоза, в ході якого стало відомо, що на засіданні Меджлісу, що проходив напередодні мітингу 26 лютого, ніхто не давав Чийгозу доручень щодо заходу.

Про це у своєму відеозвіті, розміщеному на сторінці заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, повідомив адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні проходить 148-е засідання у справі щодо Ахтема Чийгоза і сьогодні другий день, коли Ахтем Чийгоз безпосередньо дає свідчення", - повідомив Полозов.

За його словами, 25 лютого Чийгозу зателефонували з секретаріату Меджлісу та повідомили, що о 17 годині відбудеться засідання Меджлісу, де планувалося обговорити питання проведення Верховною Радою АРК позачергової сесії парламенту та необхідність у зв'язку з цим проведення мітингу на підтримку територіальної цілісності України.

Полозов повідомив, що відразу після засідання Чийгоз залишив будівлю Меджлісу і поїхав до Бахчисараю.

"Чийгоз не телефонував і не сповіщав нікого з голів регіональних меджлісів, оскільки все і так із засобів масової інформації на той момент знали про майбутній захід", - заявив адвокат.

За його словами, Чийгоз прибув зранку 26 лютого до будівлі Верховної Ради АРК, де вже перебували протестувальники. Він розповів, що під час мітингу своїми діями намагався заспокоїти людей.

За словами Нарімана Джелялова, Чийгоз у ході допиту ще раз підтвердив, що Крим - територія України. 

Читайте також: Чийгоз на першому допиті розповів про передумови подій 25 і 26 лютого - Полозов

Як повідомлялося, Чийгоза затримали у Сімферополі у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема із партії "Російська єдність". Російська влада анексованого Криму обвинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає у рамках "справи 26 лютого" після того, як суд на закритому засіданні поділив її на дві справи: окремо - щодо заступника глави Меджлісу Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова та Мустафи Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-