В окупованому Криму оскаржили заборону Меджлісу

В окупованому Криму оскаржили заборону Меджлісу

Документ
Укрінформ
У вівторок перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джеляль направив заяву про перегляд рішення про заборону діяльності Меджлісу в Криму.

Про це Джеляль написав у Facebook.

"Сьогодні мною було подано заяву до верховного суду Криму про перегляд рішення про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу", - написав Джеляль.

За його словами, схожу заяву в інтересах Меджлісу кримськотатарського народу було подано і адвокатом Миколою Полозовим.

У свою чергу Полозов повідомив, що ним подано заяву про перегляд рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу у зв'язку з винесенням наказу про застосування тимчасових заходів Міжнародним судом ООН.

Нагадаємо, минулого тижня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду позов Меджлісу кримськотатарського народу проти Російської Федерації, в якому позивач оскаржує заборону діяльності цієї організації.

Читайте також: Судилище над Чийгозом: Константинов розповів "свою версію" мітингу 26 лютого

Як відомо, 29 вересня 2016 року Верховний суд Російської Федерації відмовив у задоволенні апеляції Меджлісу кримськотатарського народу на рішення так званого "верховного суду республіки Крим" від 26 квітня 2016 року про визнання Меджлісу "екстремістською організацією" і заборону його діяльності на території РФ, а також в анексованому Криму. 29 березня 2017 року Меджліс кримськотатарського народу подав у ЄСПЛ скаргу на РФ за заборону російською владою діяльності Меджлісу і включення його до списку екстремістських організацій.

У скарзі Меджлісу зазначається, що включення його до списку екстремістських організацій і припинення діяльності порушують статтю 11 (свобода зібрань та об'єднань) Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод. Також наголошується, що організацію заборонили, а її членів переслідують у зв'язку з їх політичною позицією, що є порушенням статті 18 (межі використання обмежень щодо прав). Всього в скарзі зазначено порушення п'яти статей конвенції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-