У Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

У Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

Укрінформ
У Петербурзі громадські активісти проведуть пікети на підтримку кримських татар у рамках щомісячної акції "Стратегія-18" (обране число нагадує про початок сталінської депортації 18 травня 1944 року). 

Про це повідомив у Facebook Санкт-Петербурзький Демократичний Рух "Солідарність". 

"У вівторок, 18 липня 2017 р., з 19.00 у Санкт-Петербурзі на Невському проспекті пройде акція на підтримку кримських татар у рамках "Стратегії-18" у форматі одиночних пікетів. Місце збору учасників - перетин Невського проспекту та Малої Садової вулиці. Початок збору - 18.45", - йдеться у повідомленні.

Активісти нагадують, що "у своїй репресивній політиці щодо кримських татар окупаційний режим, що встановився у Криму з 2014 року, став повноцінним наступником сталінської диктатури".

Читайте також: Чубаров: Або Москва залишить Крим, або ми будемо знищені

Міжнародна спільнота вже не раз вказувала російській владі на її протиправні дії щодо кримських татар, що грубо порушують статті Декларації ООН про права корінних народів, Загальної Декларації ООН про права людини та IV Женевську конвенцію. Проте "у російському суспільстві майже ніхто не поінформований про державний терор проти кримськотатарського народу".

"Тому ми вийдемо у черговий раз на Невський проспект, щоб привернути увагу людей до однієї із численних проблем, породжених окупацією Криму, до нашої загальної відповідальності за ті страждання, які знову випали на долю кримських татар. Запрошуємо до участі усіх громадян нашого міста, які співчувають кримським татарам та обурені репресіями проти них в окупованому Криму. Ні - геноциду кримськотатарського народу!", - закликає петербурзька "Солідарність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-