Аксьонов став

Аксьонов став "главою" Криму з подачі Януковича - Константінов

Укрінформ
Екс-голова Верховної Ради АРК Володимир Константінов, який у вівторок був допитаний в "суді" у справі Ахтема Чийгоза, заявив, що призначення Аксьонова (так званий "глава" Криму - ред.) новим "прем'єром" АРК було проведене "з письмового дозволу президента Януковича".

Про це адвокат Микола Полозов повідомив у відеозвіті, який прозвучав у прямому ефірі в Facebook "Крим.Реалії".

"Коли йшла мова про зняття Могильова (прем'єр АРК - ред.) і призначення нового прем'єр-міністра, Константінов підтвердив, що призначення Аксьонова було здійснене з отримання письмового дозволу президента Януковича, який в цей час вже кілька днів був відсутній в Україні і перебував у невизначеному місці", - навів Полозов слова свідка Константінова.

Як повідомлялося, призначення керівника партії "Русское единство" Сергія Аксьонова на посаду голови Ради міністрів Криму відбулося 27 лютого 2014 року, коли кримський парламент захопили озброєні російські військові і на його будівлі був встановлений російський прапор. При цьому призначення Аксьонова було прийняте рішенням ВР АРК і проходило за законами України, тому згідно зі статтею 136 Конституції України потребувало узгодження кандидатури з президентом України. 14 квітня 2014 року указом президента РФ Сергій Аксьонов був  призначений тимчасово виконуючим обов'язки "глави" Криму. 9 жовтня 2014 року призначений "главою" Криму і став суміщати посади "глави" Криму та "голови Ради міністрів" Криму.

Читайте також: Судилище над Чийгозом: глава "держради" Криму не з'явився на засідання

1 березня в. о. президента України Турчинов видав указ про незаконність призначення Аксьонова прем'єром, в якому оголосив, що воно було здійснене з порушенням Конституції України, Конституції АРК та законів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-