Судилище над Чийгозом: глава

Судилище над Чийгозом: глава "держради" Криму не з'явився на засідання

Укрінформ
В понеділок так званий глава "держради" Криму Володимир Константинов не з’явився на засідання "суду" по справі заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, куди його було запрошено в якості свідка.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Підконтрольний Кремлю спікер кримського парламенту Володимир Константинов не з’явився 17 липня на засідання по справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза", - повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Криму.

Раніше Укрінформ повідомляв, що на поточному тижні в "суді" у справі Чийгоза в якості свідка планується допитати Володимира Константинова. Точна дата його виклику до "суду" не називалася. Допит самого Чийгоза заплановано наступного тижня, після чого буде перерва для підготовки сторін до дебатів.

Читайте також: Справа Чийгоза: свідок не зміг підтвердити жодного пункту звинувачення

Нагадаємо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингуючим протистояли проросійські активісти, зокрема з партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає у рамках "справи 26 лютого" після того, як суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - відносно заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, і окремо відносно інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджи.

Фото: Крим.Реалії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-