Меджліс просять ініціювати відставку представника Президента України в Криму

Меджліс просять ініціювати відставку представника Президента України в Криму

Укрінформ
Активісти скаржаться, що  "двері Представництва постійно закриті".

Про це на прес-конференції у Києві сказав організатор акції, координатор ОО "Автомайдан Київ" Дмитро Карп, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція українських активістів під стінами Представництва Президента України в АРК, яка проходить у Херсоні вже п'ятий день, не припиниться до тих пір, поки Глава держави не зверне увагу на те, що Наталя Попович, яка обіймає посаду Представника Президента України в Криму, третій рік саботує діяльність з надання допомоги кримчанам і деокупації українського півострова.

"На сьогодні єдиний легитимний орган, який представляє українську владу на півострові і який очолює Наталія Попович - це Представництво Президента України в Криму, - протягом 3,5 року з моменту окупації і анексії Криму не працює належним чином, практично усунувшись від будь-яких дій не лише щодо деокупації Криму, але навіть з надання практичної допомоги тимчасово переміщеним особам", - заявив Карп.

До цього органу влади, повідомив Карп, людям неможливо потрапити, коли приїжджаючи з Криму, вони намагаються переоформити або отримати необхідні українські документи, а також  консультацію, адже "двері Представництва постійно закриті".

Наразі, відзначив він, співробітники Представництва Президента в АРК по кілька разів на день викликають правоохоронні органи, заявляючи їм, про нібито, мінування установи або "захоплення Представництва Президента України в АРК групою озброєних людей", при цьому не пропускаючи силовиків у будівлю і ховаючись від них. 

Читайте також: Джемілєв вніс у Раду законопроект про держпідтримку політв'язнів Кремля

Про місцезнаходження самої Наталі Попович нічого не відомо, вона не відповідає на дзвінки і уникає зустрічей з громадськими діячами, повідомив Карп.

"Подальше перебування Наталі Попович на займаній нею посаді - повна дискредитація президентської гілки влади, приклад повної неповаги до людей, які звертаються по допомогу до влади", - заявив він.

Громадський діяч висловив надію, що "до акції приєднається Меджліс кримськотатарського народу".

"Мені хотілося б, щоб Меджліс кримськотатарського народу взяв ініціативу з відставки нинішнього Представника Президента України в Криму і оголошення відкритого конкурсу на цю посаду більш компетентних і відповідальних кандидатів", - сказав Карп.

Укрінформ намагався взяти коментар у Наталі Попович щодо ситуації, пов'язаної з Представництвом Президента України в АРК, проте вона лише надіслала СМС про те, що "не може зараз говорити", не уточнивши, коли звільниться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-