У Криму в день народження Сенцова кримські татари привітають його маму

У Криму в день народження Сенцова кримські татари привітають його маму

Укрінформ
Сьогодні, в день народження українського режисера і політичного в'язня РФ Олега Сенцова, в Криму привітати його маму і подякувати за сина прийдуть кримські татари.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Олегу Сенцову сьогодні виповнюється 41 рік. З 11 травня 2014 року - за гратами, куди його незаконно та злочинно кинуто російськими окупантами. Знаю, що сьогодні до його мами в Криму прийдуть кримські татари, аби привітати її та подякувати за сина", - повідомив Чубаров.

Нагадаємо, сьогодні у Маріїнському парку у Києві відбулася акція на підтримку Олега Сенцова, яка зібрала друзів, родичів, колег Сенцова - кінематографістів, громадських діячів, а також всіх, кому небайдужа його доля. Учасники акції зачитали привітання та підписали листівки, адресовані режисерові, який уже свій четвертий день народження проводить в ув'язненні. Також у київському Кримському домі з нагоди цього дня відбудеться показ фільму режисера Аскольда Курова "Процес: Російська держава проти Олега Сенцова".

Читайте також: Турчинов Сенцову в день народження: Україна боротиметься за тебе до перемоги

11 травня 2014 року Сенцова затримала у Криму Федеральна служба безпеки Російської Федерації. Пізніше його перевезли до Москви, у слідчий ізолятор у Лефортово. Кінорежисера звинуватили у тероризмі та незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи він називався організатором диверсійно-терористичної групи.

У серпні 2015 року Сенцова засуджено до 20 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму, у лютому 2016-го його етапували до Якутії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-