Окупація Криму: Україна заявила 50 свідків у Євросуді

Окупація Криму: Україна заявила 50 свідків у Євросуді

Укрінформ
Україна заявила 50 свідків для розгляду в Європейському суді з прав людини провадження про захоплення Криму Росією. 

Про це повідомив у інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр" уповноважений Кабінету міністрів у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.

"У справі щодо Криму у нас заявлено 50 свідків. Для порівняння: в грузинській справі (проти Росії) їх було 16. Допит деяких свідків представниками Міністерства юстиції проходив у суворій секретності поза місцями їх проживання", - зазначив Ліщина.

За його словами, для швидкого розгляду проваджень всі позови України проти Росії в Євросуді об'єднані в два провадження - щодо подій в Криму і на Донбасі.

Зараз процес перебуває на стадії прийняття юрисдикції ЄСПЛ, потім буде розгляд справ по суті, а потім суд розгляне питання сатисфакції.

Читайте також: Окупанти відбирають землю у кримчан під розширення військового містечка

Як зазначив Ліщина, у суді Україна наполягатиме на тому, що активна фаза захоплення Криму почалася в 2013 році. Саме в кінці 2013 року російські військовослужбовці почали доставляти на півострів без згоди української сторони велику кількість техніки.

Уповноважений Кабміну у справах ЄСПЛ відзначив, що в січні 2014 року Росія почала таємно на великих десантних кораблях передислокувати до Криму військовослужбовців. Військовослужбовці розміщувалися на кораблях в бухті Севастополя, у казармах бригад морської піхоти РФ і на полігоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-