Чийгоза не пустили на похорон матері - адвокат

Чийгоза не пустили на похорон матері - адвокат

Укрінформ
Влада окупованого Криму не пустила утримуваного в СІЗО заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза на похорон матери.

Про те у Facebook написав адвокат Микола Полозов

"Дружина Ахтема Чийгоза Ельміра Аблялімова спробувала передати в СІЗО Сімферополя заяву про надання йому сьогодні можливості взяти участь у церемонії поховання його матери. Черговий відмовився прийняти - неділя, канцелярія закрита, начальника немає", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Радіо Свобода, прощання з Аліє Чийгоз почалося о 14:00 в селі Долинне (Топчикой) Бахчисарайського району.

Читайте також: Дружина Чийгоза виступила перед депутатами ПАРЄ

Як повідомлялося, Ахтем Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля будинку ВР АРК 26 лютого 2014 року. Того дня, напередодні захоплення півострова російськими військовими, проукраїнські мітингувальникиі вимагали відміни позачергової сесії кримського парламенту, депутати якого мали намір приймати сепаратистські рішення. Проукраїнським активістам протистояли проросійські, у тому числі з партії "Русское единство". 

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого". Суд поділив його на два окремі провадження - щодо заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і щодо двох інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі, які на даний час відпущені з СІЗО під підписку про невиїзд. Чийгоза звинувачують в організації масових безпорядків, а Дегерменджі та Асанова - в участі в них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-