Український та кримськотатарський прапори повернуться на півострів - МінТОТ

Український та кримськотатарський прапори повернуться на півострів - МінТОТ

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України привітало кримськотатарський народ з Днем національного прапора і запевнило, що зробить усе можливе, щоб тисячі людей змогли повернутися додому.  

Про це повідомляє прес-центр МінТОТ у Facebook.

"Український та кримськотатарський прапори повернуться на Кримський півострів. Агресор перетворив Крим на регіон несвободи і залякування. Але ми не припинимо нашу боротьбу. Команда Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України зробить усе можливе, щоб тисячі людей змогли повернутися додому. Крим поверне собі свою свободу. Вітаємо гордий і незламний кримськотатарський народ з Днем прапора!", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в Україні 26 червня відзначають День кримськотатарського прапора. Цього дня 1992 року у Сімферополі розпочав діяльність другий Курултай кримськотатарського народу, що відбувся через 74 роки після першого Курултаю, який проходив у 1918 році у Бахчисараї.

З початком окупації Росією українського Криму й посиленням репресій щодо корінного населення півострова, головні заходи з нагоди Дня кримськотатарського прапора відбуваються на материковій Україні (зокрема в Києві) силами кримськотатарських громадських організацій за підтримки та координації Меджлісу кримськотатарського народу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-