Судилище над Семеною:

Судилище над Семеною: "судді" відмовляються викликати свідків

Укрінформ
У середу в окупованому Криму так зване судове засідання щодо кримського журналіста Миколи Семени перенесли на 7 липня через неявку свідків, яких "судді" відмовляються викликати повісткою.

Про це повідомляє "Крим.Реалії"

"У Криму 21 червня не відбулося судове засідання по справі кримського журналіста Миколи Семени через неявку свідків - експерта ФСБ Росії і перекладача. Засідання перенесли на 7 липня", - йдеться у повідомленні.

За словами самого Семени, на засіданні мали допитати перекладачів, що перекладали тексти з української мови на російську і з англійської на російську, а також експерта ФСБ, що готував висновок про те, чи є в його матеріалах «заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Як вважає журналіст, висновок експерта ФСБ «не компетентний і в ньому допущено багато принципових помилок».

Адвокат Семени Андрій Сабінін, коментуючи перенесення судового засідання, зазначив, що судді відмовляються викликати свідків повісткою.

"До кращого суду Криму приїжджаєш з валізою заготівель. Але свідки-перекладачі і експерти-лінгвісти контори не приходять. А суд відмовляється викликати повісткою, роблячи зауваження наполегливим адвокатам", - написав на своїй сторінці в Facebook Андрій Сабінін.

Як повідомлялося, 7 грудня 2016 року українському журналістові Семені, що працює в анексованому Криму, висунули звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації". Сам журналіст заявляє, що у своїх матеріалах реалізує право на "вільне висловлювання думки".

Міністерство закордонних справ України від 3 травня закликало російську владу анексованого Криму припинити переслідування українських журналістів на півострові, у тому числі Семени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-