Турсезон в окупованому Криму: потік відпочивальників впав на третину

Турсезон в окупованому Криму: потік відпочивальників впав на третину

Укрінформ
Згідно з даними Російського союзу туріндустрії (РСТ) попит росіян на відпочинок в Криму порівняно з 2016 роком впав на 30%.

Про це розповіла "Інтерфаксу" прес-секретар організації Ірина Тюріна.

"Наприкінці травня туроператори говорили про падіння попиту на Крим на 30% порівняно з минулим роком. За багаторічними спостереженнями кримських партнерів, якщо в цей період йде зниження, то тенденцію вже не переламати - таким майже напевно буде весь сезон. Дійсно, зараз, до третьої декади червня картина не змінилася ", - сказала Тюріна.

Туроператори зазначають, що в цьому році в півтора рази подорожчало перевезення до Криму. За їхньою оцінкою, воно коштує майже стільки ж, скільки відпочинок в скромному готелі в Туреччині.

У 2015-2016 роках кількість росіян, що виїжджають на відпочинок за кордон, скоротилася вдвічі - з 17 до 9 мільйонів осіб щорічно. Причиною зниження виїзного туризму називали заборону на організований відпочинок в Туреччині, припинення польотів до Єгипту, а також різке зниження курсу рубля.

Російська влада тоді оголошувала, що приділятиме особливу увагу розвитку внутрішнього туризму, в тому числі проектів в анексованому Криму. Після чого, згідно з офіційними даними, потік туристів до Криму у 2016 році виріс на 21%. Однак експерти вказували, що до цього йшли, в тому числі, завдяки протекціоністським заходам, дотаціям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-