У Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

У Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

Укрінформ
У центрі Петербурга 18 червня громадські активісти проведуть чергову серію пікетів на підтримку кримських татар в рамках безстрокової акції "Стратегія-18" (число, день щомісячного проведення акції нагадує про депортації кримських татар 18 травня 1944 року).

Про це повідомив у Фейсбуці Санкт-Петербурзький Демократичний Рух «Солідарність».

«У неділю, 18 червня 2017 р., з 14:00 години, в Санкт-Петербурзі на Невському проспекті, пройде акція на підтримку кримських татар в рамках «Стратегії-18» у форматі одиночних пікетів. Місце збору учасників – на розі Невського проспекту і Малій Садовій вулиці. Початок збору – 13:45», - йдеться в повідомленні.

Активісти нагадують, що політика російської окупаційної влади на півострові відносно кримськотатарського народу заслужено названа «гібридної депортацією»: «Страшною повсякденністю для залишилися на батьківщині стали безпідставні обшуки і арешти, зникнення і викрадення людей, тортури, сфальсифіковані кримінальні процеси. До цього додалося свідоме розпалювання владою побутового націоналізму шляхом поширення дезінформації про наявність «ісламського екстремізму» в кримськотатарському середовищі. Формування «образу ворога» в масовій свідомості сприяють кримінальні процеси проти кримських татар з «терористичним статтями».

Міжнародна спільнота знає про це і в своїх документах вимагає вжиття конкретних заходів щодо припинення репресій. Однак у російському суспільстві майже ніхто не обізнаний про державний терор проти кримськотатарського народу, який став продовженням сталінської політики щодо нього.

«Тому ми вийдемо вчергове на Невський проспект, щоб звернути увагу людей на тривожний знак повернення в тоталітарне минуле, на нашу спільну відповідальність за саму анексію Криму і репресії на окупованих територіях. Ні геноциду кримськотатарського народу!», - закликає петербурзька «Солідарність».

Фото: ФБ/Ольга Смирнова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-