У МЗС відбудеться OPEN AIR, присвячений Криму

У МЗС відбудеться OPEN AIR, присвячений Криму

Укрінформ
У середу, 14 червня, під стінами Міністерства закордонних справ відбудеться третій OPEN AIR. Джазовий концерт «Музика вільних людей» стане  символом солідарності та підтримки тих, хто виступає проти російської окупації Криму. 

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"14 червня у атріумі МЗС України відбудеться черговий МЗС OPEN AIR - цього разу джазовий концерт «Музика вільних людей». Захід організований спільно з Koktebel Jazz Festival. Концерт є символом солідарності та підтримки тих, хто виступає проти російської окупації Криму", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що в заході візьмуть участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін, міністри закордонних справ Швеції та Литви, Маргот Вальстрьом та Лінас Лінкявічус, представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, представники кримськотатарської спільноти та громадянського суспільства, кияни та гості нашого міста.

У форматі щорічних "оупен ейрів"  МЗС уже третій рік поспіль знайомить  іноземних дипломатів із сучасною українською культурою та привертає увагу до того, що болить українцям. 

«Тема свободи для мене особисто – життєво важлива. Вірю, вільна музика, яку ми почуємо біля колон МЗС, дуже скоро знову повернеться до вільного українського Криму», -  сказав міністр Павло Клімкін. 

Повідомляється, що концерт розпочнеться о 20.00 год, орієнтовна тривалість заходу - 1,5 години.

"Розпочне програму один із найвідоміших українських джазменів та організаторів проектів Ігор Закус. Разом зі співачкою Іванкою Червінською та Z-Band він представить програму «Коломийки» - українські народні пісні в сучасних джазових обробках", - зазначають у МЗС.

Пізніше на сцені провідна джазова піаністка Наталія Лебедєва з секстетом виконає авторські джазові бачення творів Фрідеріка Шопена у прем’єрній програмі «Quests», а на завершення -  лунатиме музика одного з найяскравіших композиторів українського джазу – уродженця Сімферополя Усеіна Бекірова.

Крім того, у Amnesty International Україна повідомили, що збиратимуть підписи  під  вимогами  до де-факто влади у Криму  - припинити переслідування кримськотатарського правозахисника Емір-Усейна Куку, та його родини, а також розслідувати зникнення кримськотатарського активіста Ервіна Ібрагімова.

"Після анексії, поширення репресивного російського законодавства в Криму, що саме по собі є порушенням міжнародного права, дозволило російській владі розпочати тиск і змусити емігрувати багато інакомислячих, в тому числі лідерів та активістів кримськотатарської спільноти. Ті ж, хто лишився, стали мішенню для жорстоких переслідувань. Де-факто влада не гребує навіть найницішими методами тиску на активістів, погрожуючи їх малолітнім дітям, або ж літнім батькам", - зазначила  директорка "Amnesty International Україна"  Оксана Покальчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-