Представник Президента спростувала фейк про закордонні паспорти кримчан

Представник Президента спростувала фейк про закордонні паспорти кримчан

Укрінформ
Постійний Представник Президента України в Криму Наталія Попович вважає, що оприлюднена інформація в інтернеті про переслідування в Криму людей, які отримують українські біометричні закордонні паспорти, фейкова.

У коментарі кореспонденту Укрінформу вона зазначила, що неправдива інформація поширюється з метою налякати кримчан.

"Я про жодний з таких фактів залякування кримчан, які намагаються отримати український біометричний закордонний паспорт, не чула. Якби такі факти були, мені відразу б сигналізували. Я думаю, що це фейк, закинутий "доброзичливцями" з Криму або тими, хто приїхав звідти на материкову Україну", - сказала Попович.

Вона зазначила, що бачила пости у соцмережах на цю тему і не вірить в їх правдивість, оскільки офіційних фактів немає, навпаки, є факти, що люди благополучно отримують документи і забирають їх з міграційної служби.

"Все це робиться з метою налякати людей, тому вони спокійно можуть їхати і нічого не боятися", - повідомила Постійний представник Президента України в Криму.

"Я абсолютно впевнена в людях, які працюють у цих службах. Це дуже відповідальні і серйозні співробітники, і вони дуже цінують свою роботу", - резюмувала Попович.

Як повідомлялося, у соцмережах обговорюється інформація про те, що до жителів окупованого Криму, які виїжджають до Херсона з метою подачі заявки на отримання біометричного закордонного паспорта, оперативно навідуються працівники ФСБ, після чого кримчани відмовляються забирати свої українські документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-