Меджліс вимагатиме у Москви виконати припис суду ООН - Чубаров

Меджліс вимагатиме у Москви виконати припис суду ООН - Чубаров

Укрінформ
Меджліс кримськотатарського народу має намір направити до влади РФ листи з вимогою виконати припис Міжнародного суду ООН у справі України проти Росії щодо скасування заборони Меджлісу.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час прес-конференції в Укрінформі.

"Буквально сьогодні-завтра ми спрямуємо деякі листи в продовження рішення Міжнародного суду ООН. Вони (листи - ред.) такого політичного характеру, але будуть вимагати відповіді від Російської Федерації як сторони Міжнародного суду", -  заявив Чубаров.

Він зазначив, що рішення Міжнародного суду ООН дуже важливе для Меджлісу, проте зауважив, що немає сумнівів, що у РФ будуть уникати виконання цього рішення, хоча і зобов'язані його виконати.

Як повідомлялося, 19 квітня Міжнародний суд ООН зобов'язав Росію зупинити дискримінацію кримських татар та українців у Криму. Зокрема, Суд розпорядився вжити термінових заходів, спрямованих на забезпечення прав кримських татар мати власні представницькі інституції, включно з Меджлісом.

Натомість "влада" анексованого Росією Криму заявила, що не має наміру переглядати рішення про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-