У Криму затримують людей з кримськотатарськими прапорами

У Криму затримують людей з кримськотатарськими прапорами

Укрінформ
У Криму затримують людей з кримськотатарськими прапорами, які намагаються покласти квіти до пам'ятних місць і продовжують арешти кримським активістам.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Антон Наумлюк.

"День пам'яті депортації кримських татар. У Феодосії затримали і вже відпустили Сулеймана Кадирова, який намагався покласти квіти. У Сімферополі затримали Сервера Кераметова за одиночний пікет на площі Леніна, з ним ще кілька людей", - повідомив Наумлюк.

За його словами, у затриманих взяли пояснення про проведення несанкціонованого заходу, і відпустили. "Потім в Центральний РВВС доставили ще осіб 10 молодих людей з кримськотатарським прапором. Зараз знаходяться там", - розповів журналіст.

Крім того, зазначив він, у Верховному суді Криму сьогодні пройшли судові засідання за апеляційними скаргами "Бахчисарайської четвірки" на продовження запобіжного заходу.

"Усі четверо, Енвер Мамутов, Рустем Абільтаров, Ремзі Меметов, Зеври Абсеітов залишені під арештом до 11 липня 2017 року", - повідомив Наумлюк.

Нагадаємо, рік тому в Бахчисараї заарештували чотирьох кримських татар у справі "Хізб ут-Тахрір". У той же день пройшов обшук у будинку голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і проти нього було порушено кримінальну справу за звинуваченням у порушенні територіальної цілісності РФ.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Україні, в тому числі в Криму, відзначають 73-ю річницю депортації кримськотатарського народу. О 18 годині на Майдані Незалежності в Києві відбудеться мітинг, приурочений пам'яті жертв геноциду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-