У Петербурзі пройде серія пікетів на підтримку кримських татар

У Петербурзі пройде серія пікетів на підтримку кримських татар

Укрінформ
У центрі Санкт-Петербургу 18 травня активісти проведуть чергову серію пікетів на підтримку кримських татар у рамках безстрокової акції "Стратегія-18".

Про це повідомила у Facebook координатор проекту Ольга Смирнова.

«18 травня о 19:00 на Невському проспекті пройде чергова щомісячна акція на підтримку кримських татар - «Стратегія-18». Місце зустрічі учасників – на розі Малої Садової вулиці і Невського проспекту. Збір учасників - з 18:45 до 19:00. Громадські активісти Санкт-Петербургу продовжують безстрокову акцію протесту «Стратегія-18», - написала Смирнова.

Вона нагадала, що цього дня, в річницю депортації, потрібно говорити не лише про злочини радянського минулого, а й про нову смугу випробувань, що почалася для кримськотатарського народу анексією Криму в 2014 році.

Репресії стосовно кримських татар з боку Російської влади стали відповіддю на їх мирний, ненасильницький опір. «Кримінальні переслідування за вигаданими обвинуваченнями, обшуки, облави з подальшими масовими затриманнями, викрадення людей прямо на вулиці силовиками - не повний перелік того, що робить окупаційна влада для придушення волі кримськотатарського народу, примушення його до покірності. Меджліс кримських татар був визнаний у судовому порядку «екстремістською організацією». Телеканали, що здійснюють мовлення кримськотатарською мовою, втратили можливість працювати в Криму. Через залякування населення вигаданим «ісламським екстремізмом» проводиться планомірне нарощування ненависті до корінного народу Криму», - нагадує координатор «Стратегії-18».

Акція солідарності петербурзьких активістів розрахована на привертання уваги до трагедії корінного народу півострова, до порушення Росією норм міжнародного права, до тієї небезпеки, яку створює окупаційна влада для всіх, хто надає практичну допомогу кримським татарам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-