МінТОТ: Кримські татари переживають чи не найстрашніші часи з 1944 року

МінТОТ: Кримські татари переживають чи не найстрашніші часи з 1944 року

Укрінформ
У 73-тю річницю депортації кримськотатарського народу Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України заявило, що після окупації півострова кримські татари переживають чи не найстрашніші часи з моменту депортації 1944 року. 

Про це повідомляє прес-центр Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. 

"Сьогодні кримськотатарський народ переживає чи не найстрашніші часи з моменту депортації. Випадки зникнення кримських татар, порушення справ за сфабрикованими звинуваченнями, тривалі терміни ув’язнення, заборона Меджлісу, створення підконтрольних органів самоврядування, дискредитація представників киримли у ЗМІ, заборона в’їзду на територію Криму величезній кількості українських громадян, заборона мітингів – все це страшні відголоски злочину 1944 року", - йдеться в повідомленні.

У МінТОТ нагадали, що у 2015 році Україна визнала депортацію киримли геноцидом, і висловили переконання, що настане час - і сьогоднішні злочини Росії будуть засуджені світом. “Уже є вагомі зрушення у справі України проти Російської Федерації у Міжнародному суді ООН”, - зазначається в повідомленні.

В прес-службі також нагадали, що 18 травня 1944 року розпочалася депортація майже 200 тисяч кримських татар з півострова Крим. Протягом року понад 30 тис. осіб загинуло. Пам’ять про етнос намагалися стерти всі наступні роки існування СРСР. 

Сьогодні вся Україна вшановує пам’ять жертв цього злочину, а також відзначає його як День боротьби за права кримськотатарського народу.

Також у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України наголошують, що глибоко шанують пам’ять закатованих кримських татар і докладають усіх зусиль, аби захистити кожного кримчанина, кожного переселенця, чиї права порушуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-