В Анкарі пройшов мітинг пам'яті жертв депортації кримських татар

В Анкарі пройшов мітинг пам'яті жертв депортації кримських татар

Укрінформ
В Анкарі пройшов мітинг пам'яті жертв депортації кримських татар 1944 року.

В акції, приуроченій до 73-ї річниці депортації татар, взяли участь посол України в Анкарі Андрій Сібіга, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, голова Товариства культури і солідарності кримських татар Мукремін Шахін та ін., повідомляє Анадолу.

Учасники акції несли прапори кримських татар, а перед трибуною був виставлений плакат з фотографією глави Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з написом: "Ми поряд з тобою! ".

Посол України Андрій Сібіга у своєму виступі привернув увагу до злочинів, здійснених 73 роки тому радянською владою в Криму.

Дипломат назвав депортацію кримських татар трагедією цілого народу. "Кримські татари пліч-о-пліч з українським народом пройшли складні випробування періоду комуністичного режиму і протистоять російській імперії. Ми зробимо все можливе, щоб депортація кримських татар була визнана у всьому світі як акт геноциду ", - наголосив він.

Сібіга також привернув увагу до підготовки нового тексту Конституції України, яка передбачає створення Кримської Автономної Республіки.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-