Прикордонники повідомляють, що на

Прикордонники повідомляють, що на "Чонгарі" ситуація стабілізувалася

Укрінформ
На Херсонщині на українському контрольному пункті в'їзду-виїзду (КПВВ) "Чонгар", що на адмінмежі з анексованим Росією Кримом, де через дії російських служб виникла проблема із пропуском легкових автомобілів та пішоходів з материкової України в Крим, ситуація нарешті стабілізувалася і зникли черги як транспортних засобів, так і пішоходів.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у неділю помічник начальника Бердянського прикордонного загону - начальник прес-служби Неля Доценко.

"У неділю станом на 16.00 ситуація із пропуском транспортних засобів та пішоходів, які прямують через КПВВ "Чонгар" з материкової України в тимчасово окупований Крим, майже повністю стабілізувалася - тут зникли черги як транспортних засобів, так і пішоходів", - розповіла Доценко.

За її словами, російські служби, найвірогідніше, збільшили на своєму пункті пропуску, що навпроти КПВВ "Чонгар", кількість співробітників, які здійснюють пропускні операції, та стали швидше пропускати транспортні засоби і пішоходів на півострів.

Доценко також повідомила, на інших двох КПВВ на адмінмежі з Кримом - "Каланчак" і Чаплинка" станом на 16.00 в очікуванні в'їзду на півострів знаходились відповідно близько 30 автівок та 5 автівок. "Черг пішоходів на цих двох КПВВ немає", - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу станом на 09.30 черга легкових автомобілів, які прямують з материкової України в Крим, становила на КПВВ "Чонгар" близько 200 машин. Невдовзі виникли також черги машин і на КПВВ "Каланчак" і Чаплинка". Контрольні служби окупантів на своїх пунктах пропуску повільно здійснювали пропуск транспортних засобів на півострів - за годину вони оформляли по 4-5 автомобілів, що призвело до їх накопичення. У неділю станом на 10.00 черга автомобілів, які прямують з материкової України в тимчасово окупований Крим, становила на КПВВ "Чонгар" близько 60 автомобілів. Але виникла тут ще одна проблема: окрім машин російські служби суттєво сповільнили також пропуск пішоходів, в результаті чого на КПВВ "Чонгар" з'явилася також і черга пішоходів - близько 40 осіб.

На території Херсонщини на адмінмежі з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) і "Чонгар" (Генічеський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-