На Чонгарі через дії окупантів  утворилася черга з півсотні авто

На Чонгарі через дії окупантів утворилася черга з півсотні авто

Укрінформ
На Херсонщині на українському контрольному пункті в'їзду-виїзду (КПВВ) "Чонгар" через дії російських служб в анексованому Криму утворилася черга з півсотні легкових авто, які рухаються з материкової України в Крим.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у п'ятницю помічник начальника Бердянського прикордонного загону - начальник прес-служби Неля Доценко.

"На контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чонгар" у так званій буферній зоні утворилася черга з легкових автомобілів, які рухаються з материкової України до тимчасово окупованого Криму. Контрольні служби окупантів на своєму пункті пропуску, що навпроти КПВВ "Чонгар", вже третій день поспіль повільно здійснюють пропуск транспортних засобів на півострів - за годину вони оформлюють по 4-5 автомобілів, що призводить до їх накопичення. Станом на п'ятницю на 12.00 у буферній зоні знаходилися понад 50 автомобілів, які після нашого оформлення чекають на виїзд з материкової частини України до Криму. І кількість їх не зменшується", - розповіла Доценко.

За її словами, причини повільного пропуску російськими службами автівок у Крим наразі українським прикордонникам невідомі. Не розповідають про це і водії автівок, які направляються з Криму на материкову Україну.

Разом з тим, як повідомила помічник начальника Бердянського прикордонного загону, проблеми із пропуском російськими службами пішоходів, які через КПВВ "Чонгар" направляються з материкової України в Крим, немає. "Черги пішоходів немає", - сказала вона.

З огляду на ситуацію, що склалася на "Чонгарі", громадянам, які прямують автівками до Криму, краще обирати зараз контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" та "Чаплинка", які працюють у штатному режимі, зазначила Доценко.

На території Херсонщини на адмінмежі з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) і "Чонгар" (Генічеський район).

Фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-