У ПАРЄ зібрали підписи з вимогою до Росії відновити Меджліс - Ар'єв

У ПАРЄ зібрали підписи з вимогою до Росії відновити Меджліс - Ар'єв

Укрінформ
Сорок п’ять членів ПАРЄ підписали декларацію з вимогою до Росії виконати припис Міжнародного суду ООН щодо відновлення Меджлісу кримськотатарського народу і припинення переслідування української мови в Криму.

Про це повідомив у Facebook голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"45 членів ПАРЄ з різних країн і політичних груп підписали декларацію із вимогою до окупанта-РФ виконати припис Міжнародного суду ООН щодо відновлення Меджлісу кримських татар та припинення переслідування української мови в Криму", - зазначив він.

За словами Ар’єва, підписанти також чітко зазначили що "відновлення співпраці РФ з ПАРЄ можливе лише після деокупації Криму і повного виконання Росією Мінських угод".

"До речі, підписи зібрали швидко і легко", - додав голова української делегації в ПАРЄ.

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня Міжнародний суд ООН ухвалив рішення про запровадження тимчасових заходів у справі за позовом України проти Росії у зв'язку з Міжнародною конвенцією про ліквідацію усіх форм расової дискримінації.

Зокрема, суд зобов'язав РФ утриматися від запровадження обмежень на можливість кримських татар зберігати свої представницькі інституції, у тому числі Меджліс. Крім того, РФ має забезпечити можливість україномовного навчання в школах.

Окупаційна влада Криму заявила, що не має наміру виконувати рішення суду ООН щодо заборони Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-