КримЅОЅ намалював біля посольства РФ прірву, в якій зникають люди

КримЅОЅ намалював біля посольства РФ прірву, в якій зникають люди

Відео
Укрінформ
У вівторок біля Посольства РФ у Києві в рамках акції "Де Ервін?" активісти намалювали графіті-прірву, що символізує зниклих у Криму людей.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Як ви бачите - це прірва, яку ми намалювали перед посольством. Прірва, в яку кидають людей і вони зникають. Це прірва невідомості, в якій знаходяться батьки, родичі цих зниклих людей, прірва безвиході для більшості політичних справ, які штампують на території Криму", - розповіла координатор "КримЅОЅ" Таміла Ташева.

За її словами, це вже десята за рахунком акція, яка проводиться під Посольством Російської Федерації.

"Акція присвячена всім насильницьким зникненням на території Криму. Вперше ми вийшли на неї з Ервіном Ібрагімовим - членом виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар, членом регіонального меджлісу кримських татар в Бахчисараї. На даний момент нам відомо про 19 зниклих безвісти, останній з них - Резван Абдураїмов... Більшість зниклих - це етнічні кримські татари", - зазначила Ташева.

Вона повідомила, що всього за період окупації в Криму зникли 43 людини, з яких шестеро виявлені мертвими, а доля 19 осіб залишається невідомою.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом стане відомо, де знаходяться ці люди. І батьки, родичі зниклих дізнаються, де їх рідні. А поки головне, що ми продовжуємо говорити: людей потрібно не тільки знайти, але й покарати тих, хто винен у злочинах", - підкреслила координатор "КримЅОЅ".

За її словами, громадських діячів турбує, що в Росії не ведеться ефективне розслідування за фактом зникнення людей, а щодо деяких зникнень навіть не порушувалися кримінальні справи.

Ташева повідомила, що її організація планує у травні поїхати в Женеву і передати всі факти насильницьких зникнень людей в Криму в робочу групу міжнародної правозахисної організації.

Після завершення акції біля умовної 3D-прірви, виросла гірка камінців, на кожному з яких були написані прізвища всіх 19 зниклих у Криму людей.

Вперше акція "Де Ервін?" пройшла в Києві у липні 2016 року. З того часу вона щомісяця проводиться біля стін Посольства Російської Федерації. Активісти звертаються до влади РФ з питанням про місцезнаходження зниклих кримчан і вимагають розслідування зникнень.

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня 2016 року у Бахчисараї недалеко від власного будинку був викрадений 30-річний Ервін Ібрагімов. Камера відеоспостереження, розташована біля місця події, чітко зафіксувала, що насильницьке викрадення здійснили невідомі особи у формі співробітників ДІБДР. Досі з дня зникнення Ервіна про його місцезнаходження нічого не відомо.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-