Крим перетворився на півострів суворого режиму - депутат Логвинський

Крим перетворився на півострів суворого режиму - депутат Логвинський

Укрінформ
Окупований Крим перетворився на півострів суворого режиму, де російська влада намагається залякати тих, хто не погодився з анексією.

Так прокоментував Укрінформу черговий виток репресій проти кримських татар і українських активістів у Криму народний депутат, член Комітету ВР з прав людини, міжнаціональних меншин і національних відносин Георгій Логвинський.

"У Криму щодня посилюються репресії. На даний час це - півострів суворого режиму. На жаль, там не діють жодні норми російського, українського або міжнародного законодавства. Там виключно методи впливу та страху", - зазначив він.

Водночас депутат підкреслив, що такі методи не працюють проти кримських татар.

"Вони чітко розуміють, яка ціна у свободи, і тому РФ має шалені проблеми і не може встановити контроль над територією Криму", - сказав Логвинський.

За його словами, Крим залишається українським, там і надалі кримські татари, українці захищають інтереси України, незважаючи на жодні погрози з боку окупаційної влади.

"Вони знають, що роблять, вони готові далі захищати Україну на своїй території, навіть ціною свого життя", - резюмував депутат.

Як повідомлялося, заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову у вівторок, 21 березня, вручили обвинувальний висновок. Раніше його адвоката Миколу Полозова перевели зі статусу захисника у статус свідка у цій же справі.

Крім того, у Сімферополі ФСБ викликало на допит чотирьох активістів Українського культурного центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-