Джемілєв vs ФСБ: Фейгін сказав, коли подадуть скаргу в ЄСПЛ

Джемілєв vs ФСБ: Фейгін сказав, коли подадуть скаргу в ЄСПЛ

Укрінформ
Скаргу в Європейський суд з прав людини у зв'язку із забороною народному депутату України Мустафі Джемілєву на «в'їзд в РФ» буде подано найближчим часом.

Про це адвокат Марк Фейгін розповів кореспондентові Укрінформу.

«Нагадаю, що 15 грудня в Росії набуло чинності рішення «про заборону на в'їзд Джемілєву в РФ». Захист Мустафи Джемілєва має 6 місяців на подачу скарги. Незабаром, протягом 1,5-2 місяців, її буде подано в ЄСПЛ. Нічого доброго для Кремля в цьому не буде. Скаргу буде подано з України, моїми українськими колегами. Щоб РФ мала менше можливостей впливати на процес», - сказав Фейгін.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2014 року лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву заборонили в'їжджати в окупований Крим до 2019 року. Пізніше Марк Фейгін з'ясував, що ініціатива заборонити Джемілєву відвідувати Крим належить ФСБ Росії. Справа розглядалася в Мосміськсуді через нібито наявність в ньому державної таємниці.

15 грудня Верховний суд Росії ухвалив остаточне рішення у справі «Джемілєв проти ФСБ», залишивши в силі рішення Мосміськсуду про заборону на в'їзд Джемілєву в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-