Крим перетворився на

Крим перетворився на "сіру зону" терору та репресій - Клімкін

Укрінформ
Крим перетворився на "сіру зону" незаконності, терору та репресій, тому представникам міжнародних організацій, включаючи ООН, Раду Європи та ОБСЄ необхідно надати постійний доступ на окупований півострів для моніторингу ситуації із правами людини.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час виступу на Сегменті високого рівня 34 сесії Ради ООН з прав людини в Женеві, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на webtv.un.org.

"Моя країна переживає пряму військову агресію із незаконною окупацією Криму та частини Донбасу Російською Федерацією. На сьогодні 10 тисяч людей  вбито та більше 22 тисяч поранено на Донбасі, та Крим перетворився на "сіру зону" із незаконністю, терором та репресіями", - сказав Клімкін.

Він наголосив, що окупанти систематично порушують права людини, намагаючись знищити ідентичність українців та кримських татар.

"Представникам міжнародних організацій, включаючи ООН, Раду Європи та ОБСЄ має бути наданий постійний доступ на Кримський півострів з метою моніторингу ситуації із правами людини, а також для примушення окупаційної влади до поваги її зобов'язань в рамках міжнародного права", - заявив глава МЗС.

Як повідомлялося, 27-28 у Женеві відбувається  Сегмент високого рівня 34 сесії Ради ООН з прав людини. В рамках цього заходу Україна ініціювала також  паралельний захід на тему: "Ситуація в галузі прав людини в Криму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-