Стець розказав, куди

Стець розказав, куди "добиватиме" сигнал з вежі на Чонгарі

Укрінформ
Максимальний радіус поширення радіосигналу з побудованої на Чонгарі радіотелепередавальної станції становитиме 120-130 км.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

"Висота новозбудованої вежі сягає 150 метрів, максимальний радіус поширення радіосигналу – 120-130 км, впевнений прийом складає до 80 км", - повідомив міністр, коментуючи технічні характеристики станції, зведеної у селі Чонгар Генічеського району Херсонської області, що неподалік адмінкордону з окупованим Кримом.

За його словами, сигнал з вежі буде поширюватися на Генічеський та Новотроїцький райони Херсонської області, а також Джанкойський та Красноперекопський райони АР Крим. Також сигнал можна, з певними перешкодами, приймати в Красногвардійському районі, північній частині Білогорського та Сімферопольського районів. 

Стець нагадав, що робота над відновленням мовлення на Крим велася в рамках Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України разом з Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення, Херсонською облдержадміністрацією, Державним комітетом з питань телебачення та радіомовлення та іншими державними інституціями. 

Побудова станції, яка має стати противагою Красноперекопській РТПС, була запланована МІП та Нацрадою ще у травні 2016 року. Протягом року відбувалися прорахунок і міжнародна координація відповідних радіочастот із такими країнами, як Турецька Республіка, Румунія та Молдова.

"Розуміючи всю серйозність проекту, керівництво Херсонської ОДА в досить стислі строки знайшло ділянку, яка підходила під будівництво, та видало розпорядження про оренду землі під неї. Будівництво нової вежі в с.Чонгар стартувало 2 грудня 2016 року. Наразі вежу вже добудовано та розпочалося її тестування. Планується, що повністю станція запрацює вже найближчим часом", - зазначив очільник МІП.

Наступним етапом розвитку чонгарського проекту стане запуск протягом року нових радіостанцій та цифрового телебачення, додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-