Суд вирішить долю ще 24 кримських суддів-зрадників

Суд вирішить долю ще 24 кримських суддів-зрадників

Укрінформ
У січні до Апеляційного суду м. Києва для визначення підсудності скеровано 24 обвинувальні акти відносно 24 суддів АР Крим за підозрою у вчиненні зради.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Управлінням з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за підозрою суддів АР Крим та м. Севастополя у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). У ході досудового розслідування отримано фактичні дані про перебування вказаних осіб на тимчасово окупованій території України, в зв’язку з чим розпочато процедуру здійснення спеціального досудового розслідування", - повідомили в Генпрокуратурі.

За її даними, на цей час до слідчого судді вже подано та отримано дозволи на проведення спеціального досудового розслідування щодо 322 суддів.

За результатами досудового розслідування у січні поточного року до Апеляційного суду м. Києва для визначення підсудності скеровано 24 обвинувальні акти відносно 24 суддів АР Крим.

Санкція ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-