Прокуратура АРК почала розслідування через арешт Курбедінова

Прокуратура АРК почала розслідування через арешт Курбедінова

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим почала досудове розслідування за фактом затримання адвоката Еміля Курбедінова на території анексованого півострова.

Про це інформує прес-служба прокуратури АРК. 

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато досудове розслідування щодо затримання та проведення обшуків житла українського адвоката Еміля Курбедінова", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що відкрито три справи за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ст. 162 (порушення недоторканості житла), ст. 397 (втручання в діяльність захисника чи представника особи) Кримінального кодексу України.

"Підставами для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стали численні публікації, оприлюднені в мережі Інтернет щодо затримання та проведення обшуків житла та іншого володіння українського адвоката Еміля Курбедінова, який захищає інтереси громадян України на тимчасово окупованій території півострова Крим. Досудове розслідування триває", - зазначили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня в окупованому Криму затримали адвоката Еміля Курбедінова і одного з його підзахисних, Сейрана Салієва. Курбедінов заарештований і обвинувачений у пропаганді і публічній демонстрації нацистської і екстремістської символіки, зокрема за публікацію в 2013 році в російській соціальній мережі "Вконтакте" відео про захід, організований Хізб ут-Тахрір. Його засудили до 10 днів ув‘язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-