Крим можуть

Крим можуть "відрізати" від Дніпра ще до завершення будівництва дамби

Укрінформ
Завершити будівництво капітальної дамби на Північно-Кримському каналі біля адмінмежі з Кримом наразі неможливо, проте у поливному сезоні 2017 року ця споруда все ж буде спроможна виконувати покладені на неї функції.

Про це поінформувала в Херсоні голова Державного агентства водних ресурсів України Ірина Овчаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи всі сезонні та фінансові складності, які супроводжують будівництво капітальної споруди на Північно-Кримському каналі, завершення будівництва у цьому році не є можливим. Однак, до поливного сезону споруда буде функціонально пристосована. Зараз поряд з будівельними роботами ведеться робота щодо прийняття такого технічного рішення, щоб споруда експлуатувалася. Тому питання водоподачі для ведення зрошуваного сільського господарства у Чаплинському та Каланчацькому районах вирішується", - розповіла Овчаренко.

Вона нагадала, що із введенням в експлуатацію цієї дамби на Херсонщині площа зрошуваних земель має збільшитись на 7 тис. гектарів. 

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині на 91-му кілометрі Північно-Кримського каналу, поблизу адміністративного кордону області з Кримом, Державним агентством водних ресурсів України у травні 2014 року було споруджено тимчасову дамбу, яка стала водомірним порогом для обліку кількості дніпровської води, що поставляється каналом. Ця дамба забезпечила безперебійну подачу води Північно-Кримським каналом на потреби рисосіючих підприємств Каланчацького району. У 2015 році на 107-му кілометрі каналу поблизу адмінкордону з Кримом було розпочато будівництво постійної стаціонарної капітальної дамби, що забезпечить збільшення на Херсонщині площі зрошуваних земель на 7 тис. гектарів, подальший розвиток в регіоні рисосіяння, а також заводнення низки висохлих водойм для потреб риборозведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-