Лутковська відвідає українців, яких тримають у колоніях Сімферополя

Лутковська відвідає українців, яких тримають у колоніях Сімферополя

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська наступного року відвідає засуджених українських громадян, яких тримають у виправних колоніях у Сімферополі.

Про це заявила російський омбудсмен Тетяна Москалькова, повідомляє РІА Новости

"Лутковській було надано право відвідати у ВК-1 і ВК-2 у Сімферополі засуджених громадян України, але оскільки багато зайняло часу відвідування в слідчому ізоляторі, було досягнуто домовленості про відвідування нею вже в наступному році цих громадян", - сказала Москалькова.

Вона також наголосила, що розгляд питання про переміщення засуджених українців, які перебувають у виправних колоніях на території окупованого Криму і в інших суб'єктах РФ, знаходиться в найближчих планах омбудсменів.

Крім того, за словами Москалькової, вона звернулася до Лутковської з проханням надати допомогу в складанні якомога повного переліку громадян РФ, яких тримають в місцях позбавлення волі на території України.

Як повідомлялося, окупаційна влада Криму дозволила Лутковській 26 грудня відвідати трьох політв'язнів, у тому числі Ахтема Чийгоза.

Раніше адвокати українських політв'язнів неодноразово говорили про важливість подібних контактів і необхідність більше говорить про російських в'язнів в українських тюрмах у контексті обміну на українських політв'язнів в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-